1/7/2022

Les espècies

Característiques

Les espècies cada cop formen més part del nostre dia a dia, però potser gaudeixen de molta menys importància a la nostra gastronomia que a altres països, com l’Índia o la Xina. Per aquest motiu, moltes vegades no les tenim presents quan hem de cuinar o improvisar un plat en el dia a dia. I són molt i molt saludables! La cuina amb espècies, a part, ens regala un toc de sabor i textures variades que ens ajuda a veure la cuina d’una manera diferent i, alhora, sana.

Us llisto algunes de les espècies més habituals:

Gingebre

Eminentment picant, aquesta arrel que combina amb pràcticament tot tipus de plats és un gran protector.

  • Protegeix el sistema digestiu.
  • Anticancerígen.
  • Antiinflamatori.
  • Redueix el sucre en sang.

 

Cúrcuma (i pebre negre)

La cúrcuma és una espècie també molt protectora que, combinada amb el pebre negre, allibera tot el seu potencial i més!

  • Alleuja malestars estomacals.
  • Té components anticancerígens.
  • Excel·lent per a trastorns del fetge.
  • Protegeix de malalties cardiovasculars.
  • És un antidepressiu natural!

 

Canyella de Ceilan

Cal no confondre-la amb la canyella, que és menys rugosa i molt més habitual. Una altra espècie altament protectora.

  • Ajuda a tractar la tos, bronquitis, refredats...
  • Regula nivells de glucosa en sang.
  • Regula les digestions difícils, flatulències, vòmits i acidesa.
  • Millora la circulació sanguínia.
  • Col·labora a regular els símptomes de la menstruació.
Tornar al llistat