7/14/2022

A l’estiu, mengem multicolor!

Aprofitant la gran varietat de productes de temporada

L’estiu és època d’una gran varietat de productes de temporada –tant fruites com verdures– que podem aprofitar per aportar a la nostra dieta una major varietat de nutrients. Els carotenoides són pigments que aporten els colors grocs, taronges i vermells a les fruites i hortalisses que fan estiu, com els tomàquets, pebrots, bledes, julivert... Actuen com a antioxidants i prevenen danys cel·lulars, a més d’aportar poques calories, fibra i ajuden a preparar la pell per “afrontar” el sol. Ideals a l’estiu!

  • Tenim el betacarotè: és el precursor de la vitamina A (pot convertir-se en vitamina A, vaja), i és present en multitud de productes, com la pastanaga, el moniato, la carbassa, els pèsols, el mango, el préssec, la papaia, l’albercoc, les prunes, les bledes, els espinacs, el julivert, la col kale... A més, protegeix la pell de l’exposició al sol i ajuda a reparar teixits com el cabell o les ungles; és antioxidant; estimula el sistema immunitari; protegeix els ulls; o prevé malalties relacionades amb el sistema respiratori, entre altres. Com més cru sigui l’aliment que prengueu, més s’aprofitaran les propietats del betacarotè.
  • El licopè és present a moltes fruites i verdures vermelles: tomàquets, pebrots, síndries, albercocs... Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars, neurodegeneratives i fins i tot càncer de pròstata. Un últim detallet: el tomàquet, si és sec, encara aporta més licopè que fresc!
  • També hi ha la criptoxatina: present en coliflors.
  • O els alfacarotens: en trobarem a mandarines, taronges, gerds o melons.

Per això, a l’estiu hem de menjar aliments de tots els colors, per aprofitar els carotenoides!

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia