Aquí teniu una amanida completa: peix, verd i tot plegat amb un toc calent, o sigui que no hi ha excuses per no assaborir-la durant aquest hivern!
Ingredients per a 2 persones:
- 4 endívies.
- 500 g de ventresca de tonyina en conserva o bonítol.
- Un grapat de tomàquets cirerol (cherry).
- Pebre negre mòlt.
- Sal.
- Oli d'oliva.
Elaboració: Neteja les endívies suaument i retira’n les fulles més externes si es troben en mal estat. En una olla amb aigua i una mica de sal, bull amb compte les endívies senceres durant uns 5-8 minuts. Un cop passat aquest temps, escorre-les i deixa-les refredar. Tot seguit, retira la base dura i talla-les per la meitat, de dalt a baix. Escalfa una mica d’oli d’oliva en una paella o planxa, incorpora-hi les endívies i daura-les alguns minuts per cada costat. Un cop daurades, ja estan a punt per degustar. Serveix el plat amb les endívies a sota, decorades amb una mica més d’oli, sal gruixuda i pebre, la ventresca tallada a talls per sobre i els tomàquets cirerol (cherry) partits per la meitat.
Bon profit!