Us porto una amanida excel·lent per combatre la calor d’aquests dies d’estiu: fresca, cremosa i molt estiuenca! Un consellet que us pot ajudar: si voleu baixar de pes, feu l’amanida per dinar amb 1 alvocat petit i, si és per sopar, poseu-n’hi menys quantitat.
Ingredients (per a 1 persona):
- 1 alvocat (o menys, segons si és per dinar o sopar).
- 8 gambes fresques.
- Ruca.
- Canonges.
- Suc de mitja llimona.
- Pebre mòlt.
- 1 cullerada d’oli d’oliva verge.
- Gingebre.
- Cibulet.
- 1 pessic de sal.
Preparació:
En una safata, col·loqueu una bona quantitat de ruca i de canonges. Feu les gambes a la planxa, amb poc oli i sense sal, peleu-les i afegiu-les a l’amanida. Desosseu l’alvocat, talleu-lo a trossos petits i afegiu-lo també a l’amanida. Barregeu el suc de la mitja llimona, l’oli d’oliva, el cibulet fresc picat, el gingebre ratllat, el pebre negre mòlt i la sal. Bon profit!