8/29/2018

Els nutrients dels vegetals

Saps com aprofitar tot el valor nutritiu de les verdures i les hortalisses?

Els vegetals són essencials a qualsevol dieta saludable, contenen moltes vitamines, minerals, fibra, antioxidants i aigua. Tot i això, a vegades, per desconeixença no els aprofitem tant com caldria. Aquí tens uns consells perquè gaudeixis al màxim de tots els seus nutrients.

  • Utilitza mètodes de cocció en què l’aigua i l’aliment no tinguin massa contacte. Per exemple, al vapor, bullides amb poca aigua perquè quedin al dente, al forn o a la planxa.
  • Adapta la compra al ritme de consum per tal que els aliments no passin massa dies emmagatzemats.
  • Aprofita l’aigua on has bullit els vegetals –excepte les bledes i els espinacs– per fer-ne salses o sopes.
  • Pela i talla la verdura o l'hortalissa just abans de cuinar-lo o menjar-lo.
  • Evita que els aliments estiguin exposats massa temps a la llum, la calor...
  • Primer, renta les hortalisses senceres i després talla-les.

Mantenir una alimentació saludable és senzill, només cal una mica d’implicació i deixar-te assessorar pels experts en nutrició. Són petits gestos que poden beneficiar-te molt! Si vols saber-ne més, estaré encantada d’ajudar-te!

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia