Els vegetals són essencials a qualsevol dieta saludable, contenen moltes vitamines, minerals, fibra, antioxidants i aigua. Tot i això, a vegades, per desconeixença no els aprofitem tant com caldria. Aquí tens uns consells perquè gaudeixis al màxim de tots els seus nutrients.
- Utilitza mètodes de cocció en què l’aigua i l’aliment no tinguin massa contacte. Per exemple, al vapor, bullides amb poca aigua perquè quedin al dente, al forn o a la planxa.
- Adapta la compra al ritme de consum per tal que els aliments no passin massa dies emmagatzemats.
- Aprofita l’aigua on has bullit els vegetals –excepte les bledes i els espinacs– per fer-ne salses o sopes.
- Pela i talla la verdura o l'hortalissa just abans de cuinar-lo o menjar-lo.
- Evita que els aliments estiguin exposats massa temps a la llum, la calor...
- Primer, renta les hortalisses senceres i després talla-les.
Mantenir una alimentació saludable és senzill, només cal una mica d’implicació i deixar-te assessorar pels experts en nutrició. Són petits gestos que poden beneficiar-te molt! Si vols saber-ne més, estaré encantada d’ajudar-te!