9/10/2015

Les hortalisses que no faltin!

Són un dels aliments essencials per a la teva salut; ajuden a prevenir i guarir.

Tothom parla de la importància de menjar sa i seguir una alimentació equilibrada però saps realment quins són els aliments que beneficien la teva salut? Doncs vet aquí les hortalisses, en tenim una gran varietat i et protegeixen de malalties de gran prevalença –cardiovasculars, diabetis i alguns tipus de càncer, entre d’altres–. Les hortalisses tenen una gran quantitat de vitamines –sobretot la vitamina C–, minerals, fibra, antioxidants i molta aigua.

Incorporar hortalisses a la teva dieta és positiu perquè la seva fibra és saciant, és a dir, tindràs la sensació que menges més del que realment has ingerit. Per tant, consumir-ne de forma regular t’ajudarà a evitar hàbits poc recomanats com picar entre hores i consumir aliments que no et convenen.

Tot i que menjar hortalisses és beneficiós a qualsevol edat perquè aporten molts dels nutrients essencials d’una dieta saludable, n’hi ha que són més adequades en una determinada etapa de la vida. Per exemple, la pastanaga, el carabassó, la ceba, la carabassa i el porro són especialment recomanats per als nadons; els tomàquets contenen licopè que ajuda a prevenir el càncer de pròstata, per tant, es recomana el seu consum als homes de mitjana edat en endavant, i les hortalisses de fulla verda són ideals per a les embarassades gràcies a l’àcid fòlic que aporten.

No hi ha cap mena de dubte, una dieta saludable inclou les hortalisses. Això sí, cuina-les amb poca aigua o al vapor per conservar-ne tots els nutrients! Si encara vols saber-ne més, estaré encantada d’ajudar-te a millorar els teus hàbits alimentaris!

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia