Saps que els cítrics casen bé amb el peix? Doncs vet aquí una recepta exquisida que et farà gaudir del sabor del besuc al forn amb la intensa aroma de la taronja. Es tracta d’una elaboració senzilla que pots fer qualsevol dia i satisfarà tota la família!
Ingredients
- 1 besuc net (o un altre tipus de peix que t’agradi)
- 2 patates
- 1 o 2 cebes
- 4 grans d’all
- 3 taronges
- 2 o 3 fulles de llorer
- Julivert fresc (si t’agrada)
Elaboració
Primer de tot, preescalfa el forn a 180 graus. Agafa una safata fonda, cobreix-la amb paper de forn i pinta’l amb oli (de coco o d’oliva). Tot seguit, pela i talla les patates a rodanxes fines, i la ceba, a mitges llunes, i reparteix-les per la safata, juntament amb un all pelat i aixafat. Posa-hi el besuc o el peix que hagis triat al damunt, fes-li uns quants talls al llom i introdueix un tros de taronja a cadascun d’ells, igual que a les brànquies i a la part per on li han tret els òrgans. Salpebra-ho tot. Esprem el suc de 2 taronges i distribueix-lo per sobre del peix. Posa-hi les fulles de llorer i el julivert fresc. Introdueix la safata al forn i deixa-la-hi aproximadament uns 30 minuts a 180 graus fins que el peix estigui daurat. Pots regar el besuc amb el mateix suc, de tant en tant, perquè es vagi coent i agafi gust.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al meu llibre Fórmula Saludable I. Si vols descobrir la resta, recorda que està a la venda a la meva consulta, a la botiga online, a Llibres Low Cost i als dos establiments de Les Bones Herbes.