El bròquil és un aliment ric en vitamines C i A, és una font de ferro i un protector contra el càncer. Tot i que el seu peculiar sabor no és agradable per a tothom, amb una salsa ben dolça, tots ens lleparem els dits. Estàs preparat per elaborar aquesta deliciosa recepta de bròquil i mango? Ves amb compte, perquè fa venir salivera.
Ingredients:
- 1 bròquil verd
- 1 mango madur
- 2 dents d’all
- 1 llimona (o llima)
- Gingebre fresc
- Espècies: cúrcuma, pebre dolç, pebre picant...
- Una culleradeta de salsa de soja
- Vinagre de poma
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Sal
- Julivert
- 10-12 anacards (opcionals)
Elaboració:
Separa els ramillets del bròquil, neteja’ls, cou-los al vapor entre 5 i 6 minuts i reserva’ls. Prepara la salsa: pela el mango y talla’l a daus. Posa’ls a la trituradora amb els alls i els anacards (opcionals), prèviament remullats durant un mínim de 12 hores (si vols baixar de pes, evita’ls per sopar). Seguidament, afegeix-hi el suc de llimona (o llima), la salsa de soja, l’oli d’oliva i les espècies i bat-ho tot fins que quedi una salsa ben homogènia. Finalment, serveix el bròquil i posa-hi la salsa pel cim amb una mica de julivert acabat de picar.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre Fórmula Saludable II. Si vols descobrir la resta, recorda que està a la venda a la meva consulta, a la botiga online, a Llibres Low Cost i als dos establiments de Les Bones Herbes.