1/12/2024

Caldo d'ossos

Important per potenciar les defenses a l'hivern

En èpoques com aquesta, enmig de l'hivern, és fonamental treballar i augmentar les nostres defenses. Una molt bona manera de fer-ho és amb un caldo d'ossos. Una recepta de les de tota la vida que funciona molt bé, perquè la gelatina dels ossos ens ajuda a tenir una millor digestió; ens ajuda a millorar les articulacions gràcies als seus aminoàcids i és una increïble font de col·lagen.

Ingredients:

  • 3 ossos grans de vedella.
  • 1 carcassa de pollastre.
  • 1 o 2 ossos de pernil.
  • 1 tira d'alga kombu.
  • 2 cullerades de vinagre de poma.
  • Aigua filtrada.
  • 1 porro.
  • 2 pastanagues mitjanes.
  • 2 xirivies mitjanes.
  • 2 naps mitjans.

Elaboració: Primer, fem al forn els ossos durant 30 minuts a 200 graus perquè donin gust al caldo. Passats els 30 minuts, posem els ossos a l'olla amb el vinagre i una tira d'alga kombu. Ho cobrim d'aigua i ho posem a l'olla 20 h a foc baix o en una olla de cocció lenta. Passades les 20 h, afegim les verdures i ho deixem a temperatura baixa 4 h. Finalment, retirem l'excés de greix i a gaudir d’un bon caldo d’ossos!

*NOTA: aquest caldo es pot coure un mínim de 20 hores en una olla normal a foc baix o un mínim de 2 en una olla a pressió amb la pressió al mínim.

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia