El carbassó és una verdura rica en vitamines, fibra i omega-3. A més, ajuda a combatre el colesterol, alenteix l’envelliment, millora la salut cerebral i té cura dels ulls. Per tot això i molt més, és recomanable que formi part de la teva dieta. Vet aquí doncs una recepta boníssima que té, com a ingredient principal, el carbassó.
Ingredients:
- 2 carbassons
- 400 g de tonyina (o bonítol, o verat) en conserva “al natural” o en oli d’oliva
- Salsa de tomàquet
- Formatge tendre de cabra
- Orenga (o alfàbrega).
Elaboració:
Neteja i talla els carbassons per la meitat transversalment. Amb un ganivet, traça uns talls a la polpa sense travessar la pell perquè es coguin millor. Introdueix-los al microones, a màxima potència, durant 12 minuts (o al forn, si t’ho estimes més). Un cop transcorregut aquest temps, comprova que estiguin cuits, amb la carn tova però la pell ferma (si no, cou-los uns minuts més). Amb una cullera, retira’ls la polpa i barreja-la en un plat amb la salsa de tomàquet, la tonyina, una mica de formatge i orenga (o alfàbrega). Omple els carbassons amb la barreja anterior i posa-hi una mica més de formatge de cabra ratllat i d’orenga per sobre. Introdueix-los al microones (o al forn) uns minuts, fins que el formatge quedi fos. És un plat ben complet, ja que conté verdura i peix.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre Depura’t amb Anna Ferrer 2.0. Si vols descobrir la resta, recorda que els meus llibres de receptes estan a la venda a la meva consulta, a la botiga online i als dos establiments de Les Bones Herbes.