Sovint parlo de la importància de menjar preferiblement productes de temporada i, una bona opció, ara, a l’hivern, són les carxofes. A més, existeixen un munt d’elaboracions diferents, així que no les avorriràs pas. Avui t’ensenyo a preparar-les farcides amb gambes; són boníssimes!
Ingredients:
- 8 carxofes
- 100 g de ceba (o de porro)
- Llimona
- Sal
- 24 cues de gambes
- Brou de peix
- Oli d’oliva
Elaboració:
Primerament, treu les fulles més dures de les carxofes, talla’ls les tiges i les puntes de les fulles restants i buida’n els cors. Ruixa-les amb suc de llimona i cou-les amb aigua bullint amb sal durant 30 minuts (separa una mica d’aigua de la cocció). Deixa-les refredar i reserva-les. En una paella amb poc oli, salta les cues de gamba, afegeix-hi un xic de sal i reserva-les, també. En el mateix oli de la paella, posa-hi la ceba picada, molt fina, amb ½ got del caldo de coure les carxofes, i deixa’l reduir; després, afegeix-hi el brou de peix, cou la barreja durant 5 minuts i incorpora-hi les cues de gamba. Omple els cors de carxofa amb el preparat anterior i gratina-les al forn, a temperatura mitjana, uns quants minuts, fins que vegis que queden rosses.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre Fórmula Saludable I. Si vols descobrir la resta, recorda que està a la venda a la meva consulta, a la botiga online, a Llibres Low Cost i als dos establiments de Les Bones Herbes a Figueres.