Les cols de Brussel·les són un producte típic dels mesos hivernals que, a més, és molt saludable perquè ens aporta molta fibra, vitamines K, C i del grup B, minerals, betacarotens i clorofil·la. Per això, avui t’explico una recepta que combina aquesta verdura amb la carbassa.
Ingredients (per a 4 o 6 persones):
- 500 g de cols de Brussel·les.
- 300 g de carbassa.
- 2 alls.
- Canyella.
- Espècies al gust (cúrcuma, romaní, farigola, sàlvia, marduix, julivert...).
- El suc d’una taronja.
- 1 cullerada de llevat nutricional.
- Pebre negre, sal i oli d’oliva.
Elaboració:
Preescalfa el forn a 200 ºC i prepara una safata de forn amb paper de forn. Neteja les cols de Brussel·les, treu-ne el tronc gruixut del mig i parteix-les per la meitat. Pela la carbassa i talla-la a daus. En un bol gran, posa-hi la carbassa, les cols de Brussel·les, un bon raig d’oli, el suc de taronja, l’all tallat ben petit, una mica de sal i pebre. Barreja bé tots els ingredients. Després, disposa’ls a la safata de forn i empolvora’ls amb la canyella, les espècies al gust i el llevat nutricional. Cou-los al forn durant uns 30 minuts, aproximadament, però, a mitja cocció, barreja amb cura tots els ingredients.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre de receptes de tardor-hivern, Depura’t 3.0. Si vols descobrir-ne la resta, recorda que els meus llibres estan a la venda a la meva consulta, a la botiga online i als dos establiments de Les Bones Herbes.