La crema de bledes al pesto és garantia de plat calent i deliciós, a la tardor i a l'hivern. A més, és molt i molt saludable! És un plat adequat com a entrant del dinar.
Ingredients (per a 4 persones):
- 500 g de bledes.
- 1 patata.
- 1 ceba.
- 100 g de pipes de gira-sol.
- Un grapat d'alfàbrega fresca.
- 2 grans d'all.
- 2-3 cullerades de formatge parmesà.
- Sal i oli d'oliva.
Elaboració:
En una olla, posa a bullir la patata, la ceba i les bledes netes (fulla i tronc). Mentrestant, prepara el pesto: en una batedora, posa-hi els alls crus, l’alfàbrega, les pipes de gira-sol (reserva’n algunes per decorar la crema després), una mica de sal, el parmesà i una mica d’oli. Tritura-ho tot; pots anar-hi afegint una mica més d’oli o d’aigua fins que et quedi la consistència desitjada. Quan les verdures ja estiguin cuites, tritura-les, afegeix-los el pesto i torna-ho a triturar tot. Presenta la crema en bols amb alguna pipa de gira-sol per sobre.