Les cremes de verdures són elaboracions senzilles que venen de gust quan arriba el fred. Així doncs, com que ja és l’època d’assaborir cremes i sopes, avui us explico com elaborar una crema de carabassa o pastanaga amb suc de taronja.
Ingredients
- 500 g de carabassa o pastanaga
- 180 g de ceba
- 600 ml d’aigua o de caldo vegetal
- 1 taronja
- Un polsim de sal
- Oli
Elaboració
Primer, trosseges la carabassa o les pastanagues, segons el que hagis triat. Poses la ceba amb una cullerada d’oli en una cassola i, tot seguit, hi afegeixes la carabassa o les pastanagues trossejades i l’aigua o el caldo vegetal. Ho deixes coure tot durant uns 20 minuts.
Un cop estigui cuit, ho tritures tot, ho salpebres al teu gust i ho reserves. Mentrestant, esprems una taronja i el suc que n’obtinguis l’afegeixes a la crema, just abans de servir-la. Si vols, pots afegir més suc de taronja natural per augmentar el contrast dels sabors. Per acabar, pots posar una mica de ratlladura de la pela taronja per sobre i ja tens a punt una deliciosa crema de carabassa o pastanaga, segons el que faci més gràcia.
Aquesta és una de les propostes gastronòmiques saludables que trobaràs als llibrets de receptes d’Anna Ferrer.