Amb la tardor, les carbasses omplen els camps i les nostres taules! Per això, us apropo una recepta saludable amb carbassa que agradarà tant a grans com a petits. Tasteu-la!
Ingredients (per a 4 persones):
- 2 cebes tendres
- 2 grans d’all
- 1 cullerada de gingebre fresc ratllat (si no en tens, pot ser en pols)
- 1 cullerada de pasta de curri verd (si t’agrada molt picant, pots posar-ne més quantitat)
- 800 g de carbassa
- 1 litre de brou de verdures o d’aigua
- 300 ml de llet de coco o beguda de coco
- 2 o 3 cullerades de suc de llima.
Opcional. Pots servir la crema amb talls petits de cacauet, ratlladura de llima i/o fulles de coriandre fresc.
Nota: Si vols controlar el pes, utilitza beguda de coco (la beguda líquida que venen en cartró) i no llet de coco de llauna, que és més calòrica. Evita també els cacauets a l’hora de servir si la crema és per sopar.
Preparació: En una cassola, posa-hi una mica d’oli i sofregeix les 2 cebes tallades petites i els grans d’all, també tallats petits. Passats uns minuts, afegeix-hi el gingebre i la pasta de curri verd. Deixa-ho coure tot junt durant uns 3 o 4 minuts més; alhora, vés-ho remenant. Un cop passat aquest temps, afegeix la carbassa pelada i tallada a daus i el brou de verdures. Barreja-ho una mica per integrar tots els ingredients. Tapa l’olla i deixa-ho coure tot junt a foc mitjà; quan l’aigua comenci a bullir, calcula uns 16-18 minuts fins que la carbassa estigui tova. Atura el foc i separa una mica del brou (que després podràs tornar a afegir si la textura de la crema és massa espessa). Tritura la carbassa fins que et quedi una textura suau, afegeix-hi la llet de coco, el suc de llima i rectifica-ho de sal. Si la trobes massa espessa, pots afegir-li el brou que has separat. Abans de servir pots afegir-hi els ingredients que hem comentat.