El cogombre, tot i que es pot trobar tot l’any, és una verdura d’estiu rica en aigua i potassi; és a dir, és molt refrescant. L’alvocat, per la seva banda, és una fruita carregada de greixos saludables i una gran font de minerals, vitamines del grup B i àcid fòlic. Avui t’explico una recepta molt senzilla que combina aquests dos productes; es tracta d’una crema de cogombre i alvocat.
Ingredients:
- 1 alvocat
- 2 cogombres
- ½ got d’aigua
- 1 gra d’all
- 2 cullerades de suc de llimona
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre
- 150 ml de glaçons de gel (o d’aigua freda).
- Per decorar: 1 cullerada sopera de julivert fresc i 1 cullerada de sèsam torrat.
Elaboració:
Pela i talla a trossos els cogombres i els alvocats. Tritura’ls en una batedora de braç amb tots els ingredients restants, excepte l’aigua. Prova la mescla i rectifica-la, si és necessari. Per acabar, afegeix-hi aigua freda (en més o menys quantitat en funció de l’espessor que vulguis aconseguir) i torna-ho a triturar tot. Serveix la crema immediatament, o bé guarda-la a la nevera fins al moment de consumir-la. Un cop al plat, decora-la amb el julivert picat i el sèsam torrat.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre de receptes d’estiu Fórmula Saludable IV. Si vols descobrir la resta, recorda que els meus llibres estan a la venda a la meva consulta, a la botiga online i als dos establiments de Les Bones Herbes.