El moniato és un producte de temporada deliciós que paga la pena assaborir a la tardor, i les cremes són elaboracions que s'assenten bé quan fa fred. Avui us explico com preparar una crema de moniato amb gambes i taronja que és ideal per dinar.
Ingredients (per a 4 persones)
- 3 moniatos mitjans
- Un bon grapat de gambes grosses (si en poses força pot ser plat únic)
- 1 taronja
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- Brins de safrà
- Aigua
Elaboració
Primer, pela i talla els moniatos a daus. Tot seguit, afegeix una cullerada d’oli en una olla, salta els moniatos durant cinc minuts i tritura’ls. Mentrestant, marca les gambes durant uns minuts, en una paella amb una gota d'oli oliva i sal.
Finalment, ja pots emplatar la crema i posar les gambes a sobre, un polsim de pebre i al voltant, els grills de la taronja i els brins de safrà en els espais buits dels grills.
Aquesta és una de les propostes gastronòmiques saludables que trobaràs als llibrets de receptes d’Anna Ferrer.