Els espàrrecs són un producte típic de l’estació primaveral que afavoreix el correcte funcionament dels ronyons i alleuja la retenció de líquids perquè són diürètics. Com que no poden faltar a la teva dieta, vet aquí una crema exquisida que té, com a ingredient principal, els espàrrecs.
Ingredients:
- 2 manats d’espàrrecs verds frescos
- 30 g d’oli d’oliva verge extra
- 1 ceba mitjana
- 1 carbassó
- 600 g de caldo de verdures (o d’aigua)
- 1 polsim de sal
- 1 pessic de pebre negre molt
- 175 g de llet (o de beguda vegetal d’arròs, de civada...)
Elaboració:
Renta els espàrrecs i treu-ne la part dura. Talla’ls en dos o tres trossos. Ofega la ceba, trossejada, amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Quan estigui rossa, afegeix-hi el carbassó i els espàrrecs. Salta-ho tot durant 3 o 4 minuts. Després, afegeix-hi el caldo, la sal i el pebre, i fes-ho bullir uns 20 minuts. Posa-hi la beguda vegetal o la llet i deixa que es faci tot uns minuts més. Tritura-ho fins que quedi una crema fina.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibret digital Vet aquí... Receptes de cremes saludables! Si vols descobrir la resta, recorda que els meus llibres de receptes estan a la venda a la meva consulta, a la botiga online i als dos establiments de Les Bones Herbes.