10/24/2018

El quefir, la llet de cabra i la d’ovella

T'explico els avantatges de consumir-los!

Has tastat el quefir? Saps quins són els beneficis de prendre llet de cabra o d’ovella envers la de vaca? Doncs tot seguit te’n faig cinc cèntims perquè puguis incorporar-los a la teva dieta i aprofitis els seus nutrients.

El quefir –en turc significa “benedicció”– és una beguda fermentada i un excel·lent probiòtic que facilita la digestió, regenera la flora intestinal i reforça el sistema immunitari. El quefir de llet és ric en calci, proteïnes i vitamina B12, i té un baix contingut en lactosa, és a dir, ideal per evitar les intoleràncies.

Tot i que pot semblar-se, el quefir és diferent del iogurt. La seva fermentació es produeix gràcies a una combinació de diferents bacteris amb llevats, petites quantitats de CO2, alcohol i partícules aromàtiques.

Al mercat trobareu quefir d’aigua i de llet, però us recomano els de llet de cabra o d’ovella –de tipus A2– que són alternatives molt més saludables. De fet, diversos estudis científics les han comparat amb la llet materna. Heus aquí els principals beneficis d’ambdues llets:

  • Menys al·lèrgies. La quantitat de caseïna de la llet de cabra és gairebé inexistent, per això és ideal per als al·lèrgics a aquesta substància.
  • Font de vitamina A, D i calci. El contingut en vitamina D de la llet de cabra afavoreix l’absorció del calci i la llet d’ovella conté un 80% més de calci que la llet de vaca i de cabra. Per tant, ambdues ajuden a prevenir l’osteoporosi. A més, la vitamina A de la llet d’ovella enforteix el cuir cabellut.
  • Faciliten la digestió. Tot i que les llets de cabra o d’ovella tenen més greixos que la de vaca, l’organisme les absorbeix millor perquè els seus glòbuls de greix són més petits i alleugen el treball del sistema digestiu. La llet de cabra és especialment recomanable per a persones amb problemes hepàtics, biliars o pancreàtics.
  • Aminoàcids essencials. Les proteïnes de la llet de cabra aporten quasi tots els aminoàcids que necessita el nostre cos.
  • Alleugen l’anèmia. La llet de cabra regenera l’hemoglobina i la llet d’ovella és rica en ferro. Per tant, són recomanables per a persones anèmiques.
  • Antiinflamatori natural. Un altre dels avantatges de consumir llet d’ovella és la seva propietat antiinflamatòria. Per exemple, en cas de picades de mosquits la llet o el formatge d’ovella ajuden a alleujar la picada.

 

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia