Ara que ja fa calor a tot arreu, el gaspatxo és el rei de les cremes saludables i refrescants! Aquest estiu, no us oblideu de preparar molts gaspatxos –amb tot de verdures–, perquè són molt saludables, refrescants, gustosos i us saciaran com si res!
Ingredients:
- 350 g de pastanaga crua
- 350 g de tomàquets madurs
- 1 gra d’all (sense el cor)
- Un raig d’oli
- Un raig de vinagre de poma
- Sal
Elaboració:
En el got de la batedora, aboqueu-hi la pastanaga tallada molt petita (o, si us fa por perquè la batedora no és gaire potent, la podeu haver ratllat), després afegiu-hi el tomàquet (si voleu, el podeu tallar i treure’n les llavors). Tritureu els vegetals durant 1-2 minuts, fins que la textura quedi ben fina. A l’últim moment, aneu-hi afegint la sal, el vinagre i l’oli a poc a poc fins que tot plegat tingui la textura desitjada.
Us recomano que hi poseu vegetals crus tallats petits (com tomàquet, cogombre, pebrot... fins i tot, poma i síndria!). D’aquesta manera, us emplenarà més pel fet d’haver de mastegar. Un dels meus sopars preferits, per exemple, és afegint 1-2 ous durs ratllats a sobre... ho heu de tastar!