El gaspatxo és sinònim d'estiu, i té mil varietats diferents. Avui us presento el gaspatxo de remolatxa, un dels meus preferits, perquè és saludable i refrescant a parts iguals!
Ingredients (per a 4 persones):
- 400-500 g de remolatxa cuita.
- 500 g de tomàquets madurs.
- 50 g de ceba.
- 40-50 g de pebrot verd.
- 40-50 de cogombre.
- 1-2 grans d'all.
- 20 g de vinagre de poma.
- 200 g de glaçons.
- 1 cullerada petita de sal.
- Pebre mòlt.
- 30 g d'oli d'oliva verge extra.
- 1 ou dur (opcional).
Elaboració:
Aboca tots els ingredients en un got i tritura’ls. Serveix-lo de seguida o guarda’l a la nevera. Acompanya’l de daus de vegetals crus (de pastanaga, de cogombre...). Si vols que sigui un plat nic, pots afegir-hi 1 ou dur ratllat per sobre.