Aquesta és una recepta dolça, saludable, perfecta per cuinar en família i aprofitar receptes assenyalades com Sant Jordi, dia dels enamorats i al cor de la primavera.
Ingredients (per a 6 unitats):
- 125 ml de iogurt de cabra o d'ovella.
- 1 tassa i mitja de farina de civada (si no en teniu, proveu amb farina d'arròs, d'espelta, d'ametlla...).
- 1 tassa de beguda vegetal.
- 2 dàtils.
- 1 ou.
- Essència de vainilla.
- Un polsim de sal.
- Una mica de llevat nutricional en pols (també podeu fer servir bicarbonat).
Elaboració:
Primer, preparem la massa: en un bol, hi afegim, per aquest ordre, l'ou, la sal i els dàtils i ho batem. Al cap d'una estona, hi sumem la beguda vegetal i l'essència de vainilla i seguim batent. Per últim, ja hi podem posar també la farina i el llevat nutricional i tornar-ho a batre fins que no quedin grumolls.
Ja podem posar la massa resultant a la gofrera i preparar-la per menjar!