7/20/2023

Konjac

Un substitut saludable de la pasta clàssica

Coneixes el konjac?

El konjac és un tubercle procedent d’Àsia, sobretot del Japó i la Xina. Té moltes propietats beneficioses per a la salut i, a més, ens ajuda a baixar de pes. El seu nom científic és Amorphophallus konjac, i el podem trobar en diversos productes elaborats, com fideus, farines, en una forma similar a l’arròs, en suplements alimentaris...

El konjac té una fibra soluble que és el seu principal component actiu, anomenada glucomannan. La seva principal propietat és la de fer-nos sentir saciades, sobretot si prenem konjac acompanyat d’aigua, perquè augmenta el seu volum a l’estómac i et fa sentir tipa. Això ajuda a reduir la ingesta o evita que anem picant entre hores.

A part, el konjac té molt poques calories i hidrats de carboni; això fa que un plat de konjac (en forma de fideus, per exemple) és ideal per controlar el pes si tens moltes ganes de menjar pasta. Si fas una elaboració saborosa i saludable (amb verdures saltades o amb bolets, per exemple) per combinar amb aquesta pasta, quedaràs satisfeta havent afegit poques calories a la dieta. Alhora, el konjac és ric en fibra, que ajuda a anar al lavabo, i també és adequat per a persones diabètiques o amb colesterol alt.

El konjac no té un sabor massa pronunciat, o sigui que sempre és millor acompanyar-lo bé. Això sí, durant l’àpat es recomana beure un got d’aigua com a mínim per hidratar-te, sentir-te saciada i perquè la seva fibra s’absorbirà millor. Cal consumir-lo, com sempre, dins d’una dieta variada i equilibrada, no abusar-ne i que no desplaci altres aliments saludables.

Aprofito per parlar-vos de @thekonjacshop, una empresa de proximitat que elabora un munt de productes amb el konjac com a base, com ara nius, espaguetis, arròs, làmines de lasanya... i també plats elaborats que no necessiten nevera, com l’arròs de konjac amb pollastre i vegetals o espaguetis konjac a la bolonyesa, entre altres. Estic segura que us encantarà!

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia