Estem a punt d’entrar a la tardor i, tot i que encara fa bon temps, us parlo d’un producte que m’encanta i que ja es pot veure a les parades dels mercats: la carbassa!
Des d’ara fins entrat l’hivern, la carbassa és un vegetal molt interessant per incloure a la taula, perquè ens aporta:
- Molta vitamina A.
- Carotens, que són antioxidants.
- Vitamina C.
- Vitamina B6 piridoxina.
- Fibra.
- I minerals com coure, potassi, manganès...
Quins beneficis té?
A part de tenir un sabor excel·lent, els següents:
- Enforteix el sistema immunitari (la natura és sàvia! Els productes de tardor ja comencen a prevenir de refredats i grips).
- Ajuda a mantenir una bona vista.
- Beneficis per al sistema cardiovascular.
- Antioxidant.
- És suau per al nostre aparell digestiu (indicada per combatre gastritis, úlcera, restrenyiment) i l’aparell urinari.
- Entre altres!
A part, la seva versatilitat fa que a la cuina doni molt de joc. Tant es pot preparar en crema com bullida o passada per la paella, i el seu sabor dolç la fa bona companya per a tot tipus d’aliments.
Així doncs, que us donin carbasses no és res dolent!