9/12/2023

La carbassa

Producte de tardor per excel·lència

Estem a punt d’entrar a la tardor i, tot i que encara fa bon temps, us parlo d’un producte que m’encanta i que ja es pot veure a les parades dels mercats: la carbassa!

Des d’ara fins entrat l’hivern, la carbassa és un vegetal molt interessant per incloure a la taula, perquè ens aporta:

  • Molta vitamina A.
  • Carotens, que són antioxidants.
  • Vitamina C.
  • Vitamina B6 piridoxina.
  • Fibra.
  • I minerals com coure, potassi, manganès...

Quins beneficis té?

A part de tenir un sabor excel·lent, els següents:

  • Enforteix el sistema immunitari (la natura és sàvia! Els productes de tardor ja comencen a prevenir de refredats i grips).
  • Ajuda a mantenir una bona vista.
  • Beneficis per al sistema cardiovascular.
  • Antioxidant.
  • És suau per al nostre aparell digestiu (indicada per combatre gastritis, úlcera, restrenyiment) i l’aparell urinari.
  • Entre altres!

A part, la seva versatilitat fa que a la cuina doni molt de joc. Tant es pot preparar en crema com bullida o passada per la paella, i el seu sabor dolç la fa bona companya per a tot tipus d’aliments.

Així doncs, que us donin carbasses no és res dolent!

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia