2/3/2022

La importància de donar exemple

Una recepta hivernal molt saludable!

Molts de nosaltres tenim fills o filles a casa. Portar una família, moltes vegades, forma part del no parar que ens absorbeix en el dia a dia. Les presses, l’estrès i no tenir temps ens fan cuinar, moltes més vegades del que voldríem, plats que són ràpids de preparar però no massa saludables. Tant per a grans com per a petits!

Però nosaltres volem que la mainada mengi plats saludables, amb verdura, llegum, peix... I moltes vegades, ells mateixos ho rebutgen. Això pot passar per diversos motius:

  • Si en el dia a dia no fem àpats d’aquest tipus, no s’acostumaran a veure-ho com aliments habituals i necessaris a la seva dieta.
  • També els pares han de predicar amb l’exemple, ara i sempre. Si la mainada veuen que a ells se’ls fa menjar verdura, però els adults no en mengen gaire, veuran clarament que alguna cosa no encaixa. A més, els nens sempre escolten: com més bons es considerin a casa els aliments saludables (per paraules i per fets), més s’amararan d’aquesta informació.
  • Els esmorzars a l’escola també són importants: fer-los un entrepà, donar-los fruita o altres aliments saludables per sobre de brioxeria, dolços o refrescos també els acostuma positivament.
  • Els pares són els qui compren i controlen els productes alimentaris que entren a casa. Per tant, si la nevera i el rebost estan plens de productes saludables i molt pocs dolços, galetes, etc. també influeix positivament.
  • La mainada és més propensa a practicar exercici, córrer, moure’s amunt i avall. Participar amb els seus jocs també permet que fem més vincle amb ells, fem esport grans i petits i adquirim, plegats, un hàbit saludable molt important!
Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia