11/17/2021

La importància de l'aigua

El nostre cos no pot viure sense ella!

A tot arreu veiem i sentim recomanacions sobre beure aigua i la seva importància per al nostre organisme. És tan important com respirar, afegiria jo! El consum d’aigua sempre és una font molt important d’hidratació i salut. Cada persona és un món i la quantitat d’aigua que cadascú ha de beure diàriament depèn del seu metabolisme i de què li demana el cos (recordeu d’escoltar-lo sempre!). Us llisto alguns dels molts beneficis que ens aporta el consum regular d’aigua a la nostra dieta:

 • Pel seu contingut. Zero calories, sense sucres i totalment saludable!
 • Per a l’humor. La hidratació ajuda a concentrarse i a tenir el cap més clar, a millorar l’estat d’ànim, a rendir més en el dia a dia...
 • Per a les articulacions. Els cartílags, que són fonamentals per al bon funcionament de les articulacions, són un 80% d’aigua. Beure’n els manté en forma i lubrica les articulacions perquè tot segueixi funcionant bé.
 • Per a la saliva. La saliva i les mucositats internes (al nas, a la boca, als ulls) prevenen fricció, irritacions i mal. Perquè el cos tingui recursos per generarne, beure aigua és la millor opció. A més, prendre’n en lloc de begudes ensucrades ajuda a tenir millor cura de les dents.
 • Per a la pell. La hidratació és fonamental per mantenir la salut i bellesa de la pell. I quina és la beguda que aporta més hidratació? L’aigua!
 • Per al sistema nerviós. L’aigua col·labora en la producció d’hormones i neurotransmissors. Si tenim el cap més clar i lúcid, la seva connexió amb el cos també millora!
 • Per a la temperatura corporal. La suor, que ens ajuda a regular la temperatura corporal, és bàsicament aigua! Beure i tenir aigua emmagatzemada al nostre cos permet que aquesta funció rutlli perfectament.
 • Per a la pressió arterial. La sang es torna espessa per la manca d’hidratació, i això augmenta la pressió arterial. Podem regularho bevent aigua sovint.
 • Per al sistema respiratori. Quan al cos li falta hidratació, es contreuen més les vies respiratòries per estalviar aigua, i això pot complicar la respiració i qualsevol dolència relacionada (asma, al·lèrgies).
 • Per als minerals. Els minerals es dissolen fàcilment en l’aigua, i d’aquesta manera arriben molt més fàcilment als nostres òrgans.
 • Per als ronyons. Els ronyons necessiten aigua per filtrar millor els components líquids que els arriben. La seva manca pot portar a problemes com les pedres.
 • Per a l’exercici físic. Beure aigua durant l’exercici físic és molt important per mantenir l’activitat (i, com hem dit abans, per regular la temperatura a través de la suor).
 • Per eliminar residus. L’aigua és necessària en l’eliminació dels residus a través de la suor, l’orina i les defecacions. Com més en bevem, millor!
 • Per “perdre” pes. Aquest punt és més relatiu, però si consumim habitualment begudes ensucrades, cafès, alcohol, sucs envasats i altres begudes perjudicials per al nostre organisme, substituirles per aigua o infusions ajudarà a no guanyar pes amb les altres begudes.

I encara un últim apunt: encara que la majoria de les begudes portin aigua en la seva composició (refrescos, cafès, liquats vegetals), la quantitat d’aigua és poca i els beneficis que aquesta aporta, per tant, són magres. És sempre molt millor beure aigua sola, o, com a molt, en infusió. Combinar-la amb algun suc natural i algun liquat vegetal, sense sucres, pot ser una bona base per cobrir la necessitat de líquids del vostre cos.

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia