Les espècies cada cop formen més part del nostre dia a dia, però potser gaudeixen de molta menys importància a la nostra gastronomia que a altres països, com l’Índia o la Xina. Per aquest motiu, moltes vegades no les tenim presents quan hem de cuinar o improvisar un plat en el dia a dia. I són molt i molt saludables! La cuina amb espècies, a part, ens regala un toc de sabor i textures variades que ens ajuda a veure la cuina d’una manera diferent i, alhora, sana.
Us llisto algunes de les espècies més habituals:
Gingebre
Eminentment picant, aquesta arrel que combina amb pràcticament tot tipus de plats és un gran protector.
- Protegeix el sistema digestiu.
- Anticancerigen.
- Antiinflamatori.
- Redueix el sucre en sang.
Cúrcuma (i pebre negre)
La cúrcuma és una espècie també molt protectora que, combinada amb el pebre negre, allibera tot el seu potencial i més!
- Alleuja malestars estomacals.
- Té components anticancerígens.
- Excel·lent per a trastorns del fetge.
- Protegeix de malalties cardiovasculars.
- És un antidepressiu natural!
Canyella de Ceilan
Cal no confondre-la amb la canyella, que és menys rugosa i molt més habitual. Una altra espècie altament protectora.
- Ajuda a tractar la tos, bronquitis, refredats...
- Regula nivells de glucosa en sang.
- Regula les digestions difícils, flatulències, vòmits i acidesa.
- Millora la circulació sanguínia.
- Col·labora a regular els símptomes de la menstruació.