No hi ha res com menjar bolets de temporada quan comença la tardor. Amb aquesta recepta, començarem amb millor peu que mai!
Ingredients (per a 2 persones):
- 1/2 ceba petita.
- 1 tomàquet petit.
- 50 g de xampinyons frescos (o altres bolets de temporada).
- 100 g de llegums secs (cigrons, llenties...).
- 100 g de carbassa.
- 400 ml de brou vegetal (o aigua de coure les verdures).
- Sal.
- Pebre.
- Oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En una paella amb poc oli, comença a sofregir la ceba, tapada i a foc mitjà. Un cop estigui daurada, afegeix-hi el tomàquet ratllat, deixa’l coure fins que perdi l’aigua que conté i reserva’l. En una cassola untada amb un raig d’oli, sofregeix els xampinyons, incorpora-hi el sofregit anterior i cou-ho tot junt durant 3-4 minuts. Seguidament, posa-hi els llegums secs i afegeix-hi el brou. Tapa la cassola i deixa-ho coure tot plegat uns 20 minuts a foc mitjà. Un cop passat aquest temps, afegeix-hi la carbassa tallada a daus i deixa que s’acabi de coure uns 10-15 minuts més. Assegura’t que el llegum estigui fet i afegeix-hi sal i pebre al teu gust.