10/26/2021

Panellets lleugers

Vet aquí unes postres típiques de Tots Sants, però saludables!

Ara que arriba la Castanyada i Tots Sants segur que et ve de gust menjar panellets, doncs no te n’estiguis amb aquestes dues receptes. Amb la primera, et proposo una elaboració més lleugera i, amb la segona, una més calòrica. Bon profit i que gaudiu d’una bona Castanyada!

 

Ingredients:

  • 400 g de moniato cuit.
  • 2 o 3 dàtils (o sucre de coco) per si vols endolcir-los.
  • Al gust: coco ratllat, pinyons, ametlla picada, cacau pur en pols, etc.

 

Elaboració:

Cou el moniato al forn, o bé bull-lo amb pela. Un cop fred, pela’l i aixafa’l amb una forquilla o un processador d’aliments. Si vols endolcir-lo, afegeix-hi 1 o 2 dàtils (o una mica de sucre de coco o xarop d’atzavara) i tritura-ho tot junt amb el moniato. Fes boletes amb la massa i recobreix-les al teu gust (coco ratllat, pinyons, ametlla picada, cacau pur en pols, etc.). Deixa que reposin a la nevera i, al cap de 4 hores, ja estaran a punt per menjar!

 

I una versió més calòrica!

Ingredients:

  • 200 g de moniato.
  • 500 g de farina d’ametlla (pots comprar-la feta, o bé picar les ametlles).
  • 1 llimona.
  • 2 o 3 dàtils (o sucre de coco) per si vols endolcir-los.
  • Al gust: coco ratllat, pinyons, ametlla picada, cacau pur en pols, etc.

 

Elaboració:

Cou el moniato al forn, o bé bull-lo amb pela. Si tens ametlles senceres, tritura-les, tot fent una mena de farina amb un processador d’aliments. Un cop fred, pela’l i aixafa’l amb una forquilla. Barreja el moniato, la farina d’ametlla, la ratlladura de llimona i els dàtils triturats (o sucre de coco, o xarop d’atzavara) fins que n’obtinguis una massa homogènia. Deixa-la reposar a la nevera unes 2 hores. Fes-ne boletes i recobreix-les al teu gust (coco ratllat, pinyons, ametlla picada, cacau pur en pols, etc.).

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia