A vegades, se’ns fa difícil menjar bròcoli; el seu peculiar sabor no agrada a tothom. Per això, si s’elabora en forma de pastís i es combina amb ou i tonyina, es converteixen en un plat saludable i carregat de vitamines A i C. A continuació, t’explico com preparar aquest deliciós pastís de bròcoli i tonyina.
Ingredients:
- 1 bròcoli
- 3 llaunes de tonyina “al natural”
- 1 ou sencer
- 4 clares d’ou
- Sal
- Pebre
Elaboració:
Cou el bròcoli al vapor. Un cop cuit, aixafa’l amb una forquilla, posa’l en un bol i afegeix-hi les llaunes de tonyina, l’ou i les clares d’ou. Salpebra-ho tot al gust. Posa-ho en un motlle de forn (si cal, untat amb oli perquè no s’enganxi) i introdueix-hi la preparació a 180ºC durant uns 20 minuts. El podràs conservar uns quants dies, i el pots acompanyar d’amanida, caldo, crema de verdures, etc.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre Fórmula Saludable III. Si vols descobrir la resta, recorda que està a la venda a la meva consulta, a la botiga online, a Llibres Low Cost i als dos establiments de Les Bones Herbes a Figueres, i al centre De Mans Fisioteràpia i Osteopatia de l’Estartit.