4/1/2021

'Pesto' de cànem amb espaguetis de carbassó

Qui ho diu, que les salses no poden ser saludables?

Les llavors de cànem, que és millor comprar-les pelades, aporten molta proteïna. Per això, pots afegir 4 cullerades soperes (per persona) a un plat vegetal perquè sigui un sopar complet.

Aquest pesto és l’acompanyament ideal per a molts plats, però avui el presentem amb uns espaguetis de carbassó, que pots comprar-los fets, o bé elaborar-los a casa amb l’ajuda d’un Spirelli o d’un pelador. Pots menjar-te’ls crus o saltats a la paella amb una mica d’oli.

 

Ingredients (per a 2 persones si és plat únic):

  • 120 g llavors de cànem pelades.
  • 1 gra d’all.
  • 100 g de fulla d’alfàbrega fresca.
  • 1 cullerada de suc de llimona.
  • Entre 80 i 100 ml d’oli d’oliva verge extra.
  • 1 cullerada de llevat nutricional.
  • Sal.
  • Pots variar la recepta afegint: mostassa, salsa de soja o pebre vermell dolç.

 

Elaboració:

Posa les llavors de cànem i l’all tallat en un processador d’aliments i tritura’ls. Afegeix-hi l’alfàbrega, el suc de llimona, el llevat nutricional i una mica de sal. Torna-ho a triturar. Ves-hi afegint l’oli d’oliva a poc a poc fins que obtinguis la consistència desitjada. Si cal, pots afegir-hi una mica més d’oli i els ingredients opcionals per variar la recepta i adaptar-la al teu gust. Afegeix el pesto al cim dels espaguetis, i llestos!

 

Nota:

Si no consumeixes el pesto de seguida, conserva'l, en un pot de vidre, a la nevera.

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia