Les llavors de cànem, que és millor comprar-les pelades, aporten molta proteïna. Per això, pots afegir 4 cullerades soperes (per persona) a un plat vegetal perquè sigui un sopar complet.
Aquest pesto és l’acompanyament ideal per a molts plats, però avui el presentem amb uns espaguetis de carbassó, que pots comprar-los fets, o bé elaborar-los a casa amb l’ajuda d’un Spirelli o d’un pelador. Pots menjar-te’ls crus o saltats a la paella amb una mica d’oli.
Ingredients (per a 2 persones si és plat únic):
- 120 g llavors de cànem pelades.
- 1 gra d’all.
- 100 g de fulla d’alfàbrega fresca.
- 1 cullerada de suc de llimona.
- Entre 80 i 100 ml d’oli d’oliva verge extra.
- 1 cullerada de llevat nutricional.
- Sal.
- Pots variar la recepta afegint: mostassa, salsa de soja o pebre vermell dolç.
Elaboració:
Posa les llavors de cànem i l’all tallat en un processador d’aliments i tritura’ls. Afegeix-hi l’alfàbrega, el suc de llimona, el llevat nutricional i una mica de sal. Torna-ho a triturar. Ves-hi afegint l’oli d’oliva a poc a poc fins que obtinguis la consistència desitjada. Si cal, pots afegir-hi una mica més d’oli i els ingredients opcionals per variar la recepta i adaptar-la al teu gust. Afegeix el pesto al cim dels espaguetis, i llestos!
Nota:
Si no consumeixes el pesto de seguida, conserva'l, en un pot de vidre, a la nevera.