La pizza és l’eterna estimada i, alhora, també odiada per la seva alta aportació calòrica. Perquè en puguis menjar, sense cap remordiment, però, amb consciència, avui t’explico com elaborar una pizza vegetal, saludable i boníssima.
Ingredients:
- 1 col (o bròquil, o bròcoli, o un carbassó gros)
- 1 ou
- Una mica de formatge de cabra o d’ovella tendre i baix en greix
- Salsa de tomàquet casolana
- Guarnició al gust: espàrrecs verds, xampinyons...
Elaboració:
Tritura o ratlla la verdura crua. Si et resulta difícil perquè no tens robot de cuina, pots coure-la uns quants minuts al microones o al vapor i triturar-la. Afegeix 1 ou batut i una mica de formatge de cabra o d’ovella a la mescla (que sigui tendre i, si el trobes baix en greix, millor). En el cas del carbassó, escorre’l molt bé per eliminar-ne tota l’aigua (amb un colador, primer, i després amb un drap de cuina. Estén la “massa” sobre un paper de forn i cou-la al forn prop de 20 minuts. Treu-la i posa-li la salsa de tomàquet per sobre (millor que la facis tu a la paella, amb poc o gens oli). Hi pots afegir espàrrecs verds, xampinyons, carbassó... o fins i tot una mica de tonyina, un polsim d’orenga i una mica més de formatge de cabra o d’ovella tendre baix en greix.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre Fórmula Saludable I. Si vols descobrir la resta, recorda que està a la venda a la meva consulta, a la botiga online i als dos establiments de Les Bones Herbes a Figueres.