Les festes són a la vora i ja estàs amoïnada perquè s’acosten dies d’àpats contundents i calòrics que alteren la teva alimentació saludable? Doncs no pateixis perquè hi ha un producte que t’ajudarà a equilibrar els excessos. A més, et dono algunes idees d’aperitius i entrants que et faran quedar molt bé si ets l’amfitriona!
El tronc de la pinya conté l’enzim bromelaïna que t’ajuda a fer la digestió, alleugereix el mal de panxa i facilita l’eliminació del greix. La pinya és rica en vitamines A, B i C que ajuden al bon funcionament del sistema nerviós i a mantenir la pell en bon estat; ambé t’aporta molta fibra, potassi i iode.
La pinya natural és una fruita tropical que ens permet fer receptes ben senzilles i idònies per a ocasions especials com els àpats de Nadal. Et recomano que la incorporis als menús d’aquests dies perquè t’ajudarà a pair i evitarà que sentis el malestar típic dels grans àpats. Algunes propostes són:
- Broqueta de pinya amb pernil.
- Broqueta de pinya amb gambes.
- Pinya farcida amb la seva polpa, brots tendres i unes gambes petites, i tot amanit amb una vinagreta casolana d’oli d’oliva i mostassa.
- Amanida de pinya amb marisc.
- Rodanxes de pinya amb pernil al forn.
Aquests són alguns suggeriments com a entrants o aperitius; segur que se te n’acudeixen d’altres, però el més important és mantenir la pinya com a element principal i que sigui natural. Bones festes i bon profit!