3/23/2022

Quantes passes s’han de fer cada dia?

Una vida saludable i activa és fonamental

Ja ho sabem totes i tots: per cuidar-nos, no només n’hi ha prou de menjar de manera correcta, sinó que diversos factors més propicien una vida saludable. Per exemple, patir menys estrès o tenir un estil de vida actiu i fer exercici.

En aquestes, vull respondre una pregunta que he sentit unes quantes vegades a la consulta: quantes passes hem de fer diàriament?

Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut), és recomanable fer al voltant de 10.000 passes cada dia per mantenir i millorar la nostra salut. Això ajuda també a tenir una vida menys sedentària, a reduir el risc de mortalitat per malalties cardiovasculars; o fins i tot reduir la probabilitat de patir malalties com la diabetis o el càncer. A part, millora el nostre bon humor!

Ja sé que cada persona és diferent i no tothom té temps ni esma de fer exercici d’aquesta manera... Però els petits canvis sumen! Si, per exemple, pots estalviar-te d’anar a la feina o a comprar en cotxe i ho fas a peu, sumaràs passes al teu dia a dia. Si pots sortir a passejar una estona o tens animals per treure a passejar, no tens excusa! La qüestió és intentar caminar tant com es pugui.

Vols començar a fer més passes a partir d’ara?

Tornar al llistat
Plan de recuperación, transformación y resiliencia