El salmó al forn amb poma i espècies és especialment dolç i deliciós, gràcies a la combinació de la poma al forn amb el salmó. Deliciós!
Ingredients (per a 4 persones):
- 4 lloms de salmó fresc
- 2 pomes
- 1 cullerada d'herbes de Provença (o pots utilitzar herbes aromàtiques variades que tinguis a casa, com orenga, alfàbrega, all en pols, fonoll...)
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de suc de llimna
- 1 gra d'all
Elaboració:
Preescalfa el forn a 180 ºC. Mentrestant, en una safata de forn, posa-hi paper de forn i els 4 lloms de salmó. En un bol, barreja l’oli, el suc de llimona, l’all tallat molt petit i les herbes. Mescla-ho bé i, amb un pinzell, pinta els lloms de salmó amb aquesta vinagreta. Neteja les pomes; si vols, pela-les, treu-ne el cor, talla-les a llunes i posa-les a la mateixa safata de forn on hi ha el salmó. Cou-ho tot junt durant uns 10 minuts o fins que comenci a quedar daurat. Ja el tindràs a punt per servir, acompanyat d’una bona amanida.