És època de peix blau i, com ja saps, cal aprofitar els nutrients que aporten els productes de temporada. Aquest tipus de peix és molt saludable; per això et recomano que l’incloguis a la teva dieta. Perquè et sigui més fàcil fer-ho, avui t’explico una recepta molt senzilla amb un producte que trobaràs fàcilment a les peixateries de la zona: les sardines.
Ingredients
- 8 o 10 sardines
- Sal
- Pebre
- All
- Ceba en pols
- Julivert
- Llimona
Elaboració
Primer de tot, preescalfa el forn a 200 graus. Neteja les sardines traient-los el cap, els budells i l’espina (o compra-les ja netes). Esbandeix-les amb aigua freda, eixuga-les amb paper absorbent i reserva-les. Disposa-les sobre paper de forn amb la pell tocant la safata, condimenta-les al gust amb all i ceba en pols i salpebra-les. Introdueix-les al forn a 200 graus durant 15 minuts i ja les tindràs a punt. Si vols, pots consumir-les amb unes gotes de llimona exprimida al moment.
Aquesta és una de les delicioses receptes que trobaràs al llibre Fórmula Saludable II. Si vols descobrir la resta, recorda que està a la venda a la meva consulta, a la botiga online, a Llibres Low Cost i als dos establiments de Les Bones Herbes.