8/8/2022

Sopa freda de pastanaga, coco i gingebre

Refresca’t!

Aquesta recepta sempre funciona la mar de bé cap a finals d’estiu, quan comença la temporada de la pastanaga.

Ingredients (per a 4 persones):

  • 500 g de pastanagues.
  • 1 ceba tendra.
  • 1 gra d’all.
  • 3 dits d’arrel de gingebre.
  • 100 ml de llet de coco.
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva.
  • Mitja llimona.
  • Sal.
  • 1 litre de brou de verdures o aigua.

Preparació:

Pela i talla la ceba tendra i sofregeix-la en una cassola amb oli. Deixa que es vagi coent a foc suau fins que quedi transparent. Mentrestant, pela i talla les pastanagues i afegeix-les a la ceba cuita amb un polsim de sal. Deixa-ho coure tot plegat uns 7 minuts, a foc alt, remenant constantment perquè la mescla quedi daurada sense cremar-se. Afegeix-hi l’all i el gingebre ratllat i cuina-ho tot un parell de minuts més. Afegeix-hi el brou o aigua, tapa-ho i deixa que s’acabi de coure durant uns 20 minuts més, a foc suau, fins que la pastanaga quedi cuita. Deixa refredar la sopa a temperatura ambient. Per acabar, afegeix-hi la llet de coco i el suc de llimona, tritura-ho tot i reserva-ho a la nevera fins al moment de servir.

Tornar al llistat