Aquesta recepta sempre funciona la mar de bé cap a finals d’estiu, quan comença la temporada de la pastanaga.
Ingredients (per a 4 persones):
- 500 g de pastanagues.
- 1 ceba tendra.
- 1 gra d’all.
- 3 dits d’arrel de gingebre.
- 100 ml de llet de coco.
- 4 cullerades soperes d’oli d’oliva.
- Mitja llimona.
- Sal.
- 1 litre de brou de verdures o aigua.
Preparació:
Pela i talla la ceba tendra i sofregeix-la en una cassola amb oli. Deixa que es vagi coent a foc suau fins que quedi transparent. Mentrestant, pela i talla les pastanagues i afegeix-les a la ceba cuita amb un polsim de sal. Deixa-ho coure tot plegat uns 7 minuts, a foc alt, remenant constantment perquè la mescla quedi daurada sense cremar-se. Afegeix-hi l’all i el gingebre ratllat i cuina-ho tot un parell de minuts més. Afegeix-hi el brou o aigua, tapa-ho i deixa que s’acabi de coure durant uns 20 minuts més, a foc suau, fins que la pastanaga quedi cuita. Deixa refredar la sopa a temperatura ambient. Per acabar, afegeix-hi la llet de coco i el suc de llimona, tritura-ho tot i reserva-ho a la nevera fins al moment de servir.