Els bolets xiitake són un gran afegit a la nostra dieta, per les seves propietats medicinals, fibra i vitamines.
Ingredients:
- 400 g de bolets xiitake frescos.
- 1 rodanxa de gingebre (inferior a 1 cm).
- 2 grans d’all.
- 90 g de salsa de soja.
- 16 g d’oli de sèsam (o d’oli d’oliva).
- 25 g de vinagre d’arròs
- 25 g de pinyons.
- Un polsim de sal.
- Oli d’oliva verge extra.
- Coriandre fresc.
Elaboració:
Neteja els bolets i treu-ne la pell. Si són molt grans, talla’ls en 2 o 3 trossos. Ratlla l’arrel de gingebre i els alls. Afegeix-hi la salsa de soja, l’oli de sèsam i el vinagre d’arròs. Barreja bé tots els ingredients. Incorpora-hi els bolets nets procurant que quedin submergits dins de la salsa, o bé barreja’ls de tant en tant. Afegeix-hi els pinyons i deixa’ls reposar entre 20 i 30 minuts. Passat aquest temps, treu els bolets i salta’ls a la paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan els bolets estiguin cuits, afegeix-hi la salsa de marinar i deixa-ho coure tot junt, a foc lent, un parell de minuts o fins que s’evapori la salsa. Rectifica-ho de sal, si cal. Serveix aquest plat amb una mica de julivert o unes fulles de coriandre picats per sobre.