Si t’agrada anar a buscar-ne o simplement aprofitar els de temporada, és el moment perfecte per gaudir-ne. Avui et porto una recepta que t’encantarà!
Lluç a la papillota amb espàrrecs verds frescs
Ingredients (per a 4 persones):
- 4 lloms de lluç nets, sense pell
- 1 ceba
- 1/2 llimona
- Verdures al gust
- 4-5 rametes de farigola fresca
- 300 g d'espàrrecs verds frescs
- 24 olives negres desossades
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Preparació:
1- Prepara els espàrrecs: Neteja els espàrrecs verds frescs i talla la part final, més gruixuda i dura. Posa una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva. Afegeix els espàrrecs, salpebra i salteja'ls durant 5 minuts. Retira'ls i reserva'ls.
2️- Preescalfa el forn: Preescalfa el forn a 200ºC. Pela i talla la ceba en juliana.
3 - Prepara la papillota: Talla un tros de paper vegetal suficient per posar el peix i les verdures. Col·loca el paper sobre una safata de forn. Posa-hi la ceba tallada en juliana i els espàrrecs verds frescs. Afegeix els lloms de lluç sobre les verdures. Col·loca les olives negres, 4 o 5 rametes de farigola, un raig d'oli d'oliva, sal i el suc de mitja llimona.
4 - Cuina al forn: Cou al forn a 180ºC durant uns 15 minuts.
5- Serveix: Treu la papillota del forn, posa a cada plat amb una mica de julivert fresc i acompanya amb un tros de llimona.
Un plat ràpid, saludable i ple de sabor, perfecte per aprofitar els espàrrecs de temporada.